Fomișţi la mâna a 3-a.

The maze runner (2014) – am plecat la film motivată de niște șuturi in cur primite de la Izu’ și conștiinţa mea incărcată de faptul că am cam lăsat-o baltă in ultimul timp. Singurul lucru pe care il știam despre film, e că in el joacă Kaya Scondelario (și da, chiar incerc să-mi ignor imaginaţia bolnavă care ii spune Coaie Scandaloasă și să scriu o recenzie serioasă) și culmea, tocmai ea m-a dezamăgit. Tipa asta e criminală, in sensul că ea (cred că) nu poate juca altceva decât rolul de fiinţă plânsă și confuză. S-a simţit ceva actorie jalnica a.k.a Skins, rolul ei fiind de umplutură. Serios, prezenţa ei nu a avut niciun rost, cel mai probabil a fost băgată și ea in marea aia de bărbaţi pentru a nu părea un film complet misogin. Adică, arunci o femeie intr-o pădure cu 30j de bărbaţi: am eu o minte murdară sau autorul e cam perv? N-am inţeles rolul ei. De fapt, nu-mi amintesc să fi făcut, in afară de secvenţa in care arunca cu pietre de la balcon ca o Julietta in varianta morocănoasă, nimic memorabil. N-am inţeles ce a făcut ea in filmul ăsta in afară să fie pizdă. Aaa, a găsit niște seringi in buzunar, electrizant !

Trecând peste Kaya (pleacă Imaginaţie, pleacă), nu sunt eu genul care se dă in vânt după modă, comercialisme and shit, insă valul ăsta distopic m-a prins. Da, pe moment toate par niște copii ieftine Hunger Games, insă nu sunt la fel, HG e doar un punct de plecare. Fă tu asta, incearcă să-ţi imaginezi o lume care nu a mai fost imaginată până acum, care să fie in viitor, dar totodată realistă. Eu nu reușesc să-mi imaginez decât felii de pizza plimbătoare și wc-uri care-și trag singure apa, fml. Mi-a plăcut Hunger Games, am murit după Divervent, iar The maze runner pot zice că e a treia mea distopie preferată, pentru că altele n-am văzut *mă rostogolesc râzând și dau cu pumnii in podea*, plus că mi se pare interesant, curios și original.
Singurul lucru de care sunt obosită, pot zice aproape scârbită, e toată treaba cu „oh, the chosen one”. Toate filmele distopice au in prim-plan un om de-o perfecţiune inimaginabilă, atât de special, incât schimbă soarta omenirii. Câcat. Măcar de data asta a fost mascul, te cam saturi de Katniss-uri.

Interesant, dar filmul nu m-a plictisit, poate fiindcă nu aveam idee despre ce e vorba, nici nu știam cum se numește, rar se intâmplă să nu imi zic „da intră-n pâine-n pana mea odată” și să fiu așa prinsă-n film.

Dubios, dar n-am vazut nimic romantic, niciun kissuleţ, niciun futai, nici o ţâţă goala, wtf. Probabil e film pentru adolescenţi, dar până și-n Divergent a fost ceva acţiune.Ar putea primi un premiu pentru Singurul film din secolul 21, care a avut succes fără romantisme, pornache and shit.

Ce am aflat după film? Este ecranizarea primului volum a unei trilogiiiii. DĂ CE MĂ MIR? Nu, nu mă mir. Aștept partea a doua, atât la filmul ăsta, cât și la Divergent. Am o vagă bănuială că vor fi slabe, in comparaţie cu primele filme. Mereu e așa.
*faţă tristă*
*lacrimă*

Iar asta pentru că a fost o seară memorabilă :)), de mult nu m-am mai distrat așa:
hashtagmemories

image

Reclame

5 răspunsuri to “Fomișţi la mâna a 3-a.”

  1. Titlul imi aduce aminte de Jessie din Copiii de la 402 :)))
    M’ai facut curioasa in legatura cu filmul si mai ales de actoria Kayei ❤ Abia astept sa’lvad . Am auzit ca Labirintul e comparat cu Twillight :)) Colectionezi biletele de film ?

    • Julia says: Says:

      Probabil succesul filmului e comparat cu cel a Toiletului, pentru că filmele intre ele n-au niciun dzo comun. Kaya suge ceapa. Aky colecţionează, nu eu, are o colecţie impresionantă, e o cinefilă foarte pasionată :)). O, da, „gumă la mâna a doua”… acum mi-am amintit, nu prea mi-a plăcut desenul ăsta.

  2. Vazut ,placut. Cand pui recenzia la Antichrist? =)))

  3. […] Anul trecut am fost la The Maze Runner și am scris câteva cuvinte despre film aici. […]

zi una de jale

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: